Poluhermetički kompresori

Godinama su Emersonovi poluhermetički kompresori izbor efikasnosti u rashladnoj tehnici. Kompresori Discus™ su u pogledu energetske efikasnosti u samom vrhu rashladne industrije već decenijama, sa efikasnošću većom za do 10% u poređenju sa tehnologijama klipnih kompresora sa klasičnom ventilskom pločom drugih proizvođača. Performanse klipnih kompresora sa klasičnom ventilskom pločom ispunjavaju osnovne zahteve tržišta, ali ne mogu da se takmiče sa Discus kompresorima, kao ni sa novom serijom Stream kompresora u pogledu niske potrošnje energije.


Emersonovi poluhermetički kompresori nude čitav niz prednost:

  • Efikasnost: Discus ventili zamenjuju tradicionalne ventile i integrisani su u ventilsku ploču. Ovaj posebni dizajn eliminiše “mrtvu” zapreminu na kraju kompresije i omogućava najvišu efikasnost kompresora
  • Kompresori za više rashladnih fluida: svaki model je kompatibilan sa najčešće korišćenim rashladnim fluidima, što pomaže da se smanji složenost proizvoda i pojednostavljuje dizajn opreme.
  • Jednostavna kontinualna modulacija kapaciteta kada se koristi digitalna tehnologija za kontinualnu kontrolu od 10 do 100%.
    Nizak nivo buke: Stream je jedan od najtiših klipnih kompresora na tržištu. Stream-ova zvučna školjka pruža dodatno prigušenje buke za dodatnih 15 dBA.
  • Dodatna zaštita, dijagnostika i preventivno održavanje sa CoreSense™ Diagnostics.